sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Peruna-purjososekeitto


 

Kolean sadepäivän pelastus: höyryävän kuuma kasvissosekeitto! Kun aurinko ei ole paistanut koko päivänä ja vesi vihmoo ikkunoita, ei edes tee mieli pärjätä loppupäivää kylmällä salaatilla. Silloin laitetaan (kesäkuusta huolimatta) villasukat jalkaan, kattila liedelle porisemaan ja Frendien toinen tuotantokausi pyörimään.

Kattilallisen maukasta kasviskeittoa saa aikaiseksi nopeasti ja hyvinkin yksinkertaisin aineksin:

- 3 perunaa

- 1 purjo

- 5 dl vettä + 1 tl suolaa

- 1 tl timjamia

- mustapippuria ja suolaa

Pese perunat ja purjo hyvin. Purjo kannattaa huuhtoa valmiiksi pilkottuna, sillä sen kerrosten väliin jää helposti hiekkaa. Kuumenna suolalla maustettu vesi kiehuvaksi. Lisää veteen valmiiksi pilkotut kasvikset ja anna keiton kiehua n. 25 minuuttia tai kunnes perunatkin ovat kypsyneet. Mausteet lisätään keittämisen loppuvaiheessa. Soseuta kasvikset ja keitinliemi sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile sosekeitto esimerkiksi hyvän leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti