maanantai 29. lokakuuta 2012

Bataatti-kookoskeitto

 

Tämä keitto on oma perinteinen flunssantaltuttajani. Kipeänä ei tee yleensä mieli syödä oikein mitään ja vähiten kylmiä salaatteja etc. Silloin lämmin keitto on mielestäni paras vaihtoehto. Ja jollei jaksa nieleskellä porkkanan- ja bataatinpaloja, niin pelkän kuuman ja mausteisen keittoliemen nauttiminen tekee jo hyvää.



- 3/4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1/2 punasipuli

- 2-5 valkosipulinkynttä

- 1 punainen chili

- pieni pala tuoretta inkivääriä

- 1 bataatti

- 2 porkkanaa

- 3-5 dl vettä + 1 tl vuorisuolaa

- 1 tlk (= 4 dl) kookosmaitoa

- 1 tlk (= n. 3 rkl) tomaattisosetta

- ripaus sokeria

(- puolikkaan luomulimetin raastettu kuori ja mehu)

Kuori ja pilko juurekset valmiiksi. Silppua sipuli ja chili, raasta inkivääri ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä hetki öljyssä. Lisää kattilaan pilkotut porkkanat ja bataatti sekä vettä sen verran, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Lisää myös suola tässä vaiheessa ja anna kasvisten kiehua kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Lisää kattilaan kookosmaito, tomaattisose ja sokeri. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat täysin kypsyneet. Mausta valmis keitto vielä lopuksi luomulimetillä. Jos luomua ei ole saatavilla, jätä kuori käyttämättä ja lisää vain mehu.




  



2 kommenttia:

  1. Onpas herkullinen keitto - se ilme varmasti antaa keitolle pirteän säväyksen! Perheemme teini tykkää tosi paljon keitoista, varsinkin nyt syksyllä ja talvella, kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Tosi kiva saada palautetta, niin tietää minkä sortin ohjeet ovat toivottuja :)

      Poista