perjantai 5. lokakuuta 2012

Suppilovahvero-kikherneomeletti


Tämän vuoden sienisato oli huomattavasti parempi aiempiin vuosiin verrattuna (ainakin määrällisesti). Suppilovahveroita tuli kerättyä Metsäpirtin metsistä litrakaupalla. Nyt on vuorossa pähkäily ja tuskailu, mihin käyttäisin kaikki poimimani sienet. Laittakaa ihmeessä muutkin nyt parhaat sienireseptinne jakoon! Pelkkien omelettien valmistukseen en saa millään kulutettua koko varastoa...

Suppisomeletti:

- 2 dl gram- eli kikhernejauhoja

- 1 tl vuorisuolaa

- 1 1/2 tl mustapippuria

- 1 tl kurkumaa

- 1/2 tl paprikajauhetta

- 1/2 tl valkosipulijauhetta

- 2 rkl oluthiivahiutaleita

- 1 pieni punasipuli

- 5 cm:n pala kesäkurpitsaa

- 2 dl vettä

- kourallinen suppilovahveroita

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Sekoita mausteet ja oluthiivahiutaleet kikhernejauhojen joukkoon. Silppua sipuli ja pilko kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Lisää jauhojen sekaan. Lisää myös vesi.

Paista suppiksia pannulla, kunnes niistä on irronnut kaikki neste. Sulata rasva pannulle ja lisää taikinaseos. Paista omelettia molemmin puolin n. 5 minuutin ajan.

Tarjoile raikkaan salaatin tai kylmän (kurkku)kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti