tiistai 6. marraskuuta 2012

Salaatti paahdetusta kurpitsasta

  
Olin valmistautunut tekemään Halloweeniksi Muumimamman kurpitsakeittoa. Halloween meni, mutta jäin ilman keittoa ja siellä se kurpitsa yhä lymyili jääkaapissa. Tällä kertaa yritykseni iskeä kurpitsan kimppuun tuotti tulosta. Tosin kurpitsa kypseni hieman erilaiseen tarkoitukseen. Paahdetut kurpitsapalat tekivät illallissalaatistani täyttävän ja jopa juhlavan.

- 1/2 - 1/4 Hokkado-kurpitsasta (se normi lyhtykurpitsa)

- loraus öljyä (esim. sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä)

- vuorisuolaa

- jäävuorisalaattia

- rucolaa

- 1 päärynä

- pala fenkolia

- loraus omenaviinietikkaa

- kanelia 

- kurpitsansiemeniä

Halkaise kurpitsa ja poista siemenet. Kuori ja pilko haluamasi määrä kurpitsaa suurehkoiksi kuutioiksi. Levitä kuutiot uuninpellille, voitele öljyllä, sekoittele ja ripottele päälle vuorisuolaa. Paahda 200 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Valmista salaatti repimällä jäävuorisalaatti sopiviksi paloiksi. Sekoita keskenään jäävuorisalaatti, rucola ja paloiteltu päärynä. Poista fenkolista uloimmat kuoret sekä kanta ja käytä vain sisus (kuoret voi käyttää vaikka vihersmoothien valmistukseen). Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai mandoliinileikkurilla. Sekoita muitten ainesten joukkoon. Lisää joukkoon myös kurpitsa hieman jäähtyneenä. Viimeistele omenaviinietikalla, (paahdetuilla) kurpitsansiemenillä ja aavistuksella kanelia.




Kuten kuvasta näkyy: älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon. Menin paahtamaan oman kurpitsani lohkoina kuorineen päivineen. Kypsä kurpitsa oli niin pehmeää, ettei kuoren irrottaminen ja lohkojen paloittelu enää onnistunutkaan ongelmitta ja kurpitsa jäi muun salaatin lisukkeeksi sormin syötäväksi :D

2 kommenttia:

  1. Mums! Voi tätä kuolan määrää - paahdettu kurpitsa on jotain niiin herkkua. Samoin paahdettu bataatti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset! Toivottavasti tämän vuoden kurpitsasato olisi tarpeeksi riittoisa :)

      Poista