sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kikhernetortillat chili con arvejas -täytteellä


Muffinien sijaan viime lauantaina mahat täytettiinkin tortilloilla. Koska vehnä- ja maissilätyt ovat mitä ovat, valmistimme poikaystäväni kanssa tortillat tällä kertaa itse alusta alkaen. Tortillalevyt teimme kikhernejauhoista ja täytteeksi valikoitui normilehtisalaatin ja guacamolen lisäksi hernerouheesta tehtyä chiliä. 

Chili con carnen kasvisversioissa jauheliha (=carne) korvautuu yleensä soijarouheella. Olen kuitenkin jo aikoja sitten vaihtanut soijarouheen hernerouheeseen ja niin kävi nytkin. Chili con arvejas tarkoittaa siis chiliä herneillä B)

Tällä reseptillä olen jälleen kerran mukana kuukauden ruokahaasteessa. Tammikuun ruokahaasteen aiheena on chili, joka on muuten valittu vasta alkaneen vuoden 2013 vihannekseksi. Onnea siis chilille ja viime kuun ruokahaasteen voittajalle eli Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogille!

Tässä herkullisiksi havaitsemamme reseptit tortilla-iltaa ajatellen:

Chili con arvejas (4-6:lle):

- 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 iso sipuli

- 4 valkosipulinkynttä

- 2-3 mietoa punaista chiliä

- 3 dl hernerouhetta + 6 dl vettä

- 500 g luomutomaattimurskaa

- 2 tl ruususuolaa

- 2 tl mustapippuria

- 2 tl paprikajauhetta

Kuumenna vedenkeittimellä 6 dl vettä kiehuvaksi. Mittaa kulhoon hernerouhe ja kaada sen päälle kiehahtanut vesi. Sekoittele ja jätä hernerouhe turpoamaan puoleksi tunniksi.

Kuori ja silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista chileistä kannat sekä siemenet ja hienonna chilit. Kuumenna kookosöljy kattilassa ja kuullota sipuli, valkosipuli ja chili kuumassa öljyssä.

Lisää kattilaan hernerouhe, tomaattimurska ja tarvittaessa hieman vettä. Mausta chili ja anna kattilan porista miedolla lämmöllä vähintään 10 minuuttia. Sekoittele välillä, sillä hernerouhe pakkaa ottamaan pohjaan kiinni.



En saanut selvää Salitos-oluen vegaanisuudesta, mutta jos kaipaat meksikolaista olutta tortillojen kylkeen, valitse silloin varmasti vegaaninen Corona Extra (ja mausta se limetinsiivuilla).

Kikhernetortillat (1 kpl):

- 1/2 dl kikhernejauhoja

- ripaus suolaa, mustapippuria ja kurkumaa

- 1 tl oluthiivahiutaleita

- 1/2 dl kylmää vettä

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

Tortillalevyjä kannattaa varata ainakin kaksi per ruokalilija. Valmista koko taikina kerralla. Sekoita mausteet ensin jauhojen joukkoon ja lisää sitten kylmä vesi. Sekoita hyvin, jottei taikinaan jää paakkuja. Paista kikhernetortillat kypsiksi kuumalla pannulla kookosöljyssä. Käännä tortillalevy, kun se pannua heiluttaessa alkaa irtoilla. Paista vielä hetki toiseltakin puolen.


Guacamole:

- 2 isoa kypsää avokadoa

- yhden limetin mehu

- 1-2 rkl silputtua sipulia

- 1/2 tl suolaa

- 1/2 tl mustapippuria

Kaavi avokadojen hedelmäliha syvään kulhoon. Purista joukkoon limetin mehu ja lisää mausteet. Soseuta kastike sauvasekoittimella.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti