torstai 7. helmikuuta 2013

Kermainen kurpitsa-nauriskeitto


  
Mitä kaikkea kurpitsasta voikaan valmistaa! Olen tämän vuoden aikana testannut kurpitsaa jo useassa ohjeessa. Tämän reseptin voittanutta en kuitenkaan vielä tiedä. Kurpitsakeitto on aivan älyttömän yksinkertainen herkku. Olen käytännössä vihainen itselleni siitä, etten ole aiemmin älynnyt valmistaa kurpitsasta keittoa, vaikka olen sitä niin moneen otteeseen ja niin monessa muussa muodossa jo syönyt.

Yksinkertaisesti....

Kurpitsa-nauriskeitto:

- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 2 tl kuivattua timjamia

- 1 sipuli

- pari valkosipulinkynttä

- 750 g kurpitsaa

- 2-3 pientä naurista

- 5 dl suolatonta kasvislientä tai vettä 

- 1 1/2 tl ruususuolaa

- ripaus intiaanisokeria

- 2 dl kasvikermaa

Kuori ja paloittele kurpitsa sekä nauriit. Kuori ja silppua myös sipuli ja valkosipulinkynnet valmiiksi. Kuumenna kookosöljy suuressa kattilassa. Lisää öljyyn timjami, sipuli ja valkosipuli. Kuullota mausteet. Lisää joukkoon valmiiksi pilkotut nauriit ja kurpitsa. Anna kasvisten paistua hetki öljyssä koko ajan sekoitellen. 

Lisää kattilaan kasvisliemi tai vesi, ruususuola ja lisäksi vielä ripaus intiaanisokeria. Keitä kasvikset kypsiksi. 

Kun kasvikset ovat kypsyneet pehmeiksi, ota kattila pois levyltä ja kaada osa keittoliemestä talteen. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kasvikerma ja lisää tarvittaessa talteenotettua keittolientä, jotta saat keitosta sopivan juoksevaa. Nosta kattila takaisin levylle ja anna keiton vielä kiehua miedolla lämmöllä parin minuutin ajan. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Muumipapan kanssa  kauniita värejä ihmettelemässä...

2 kommenttia:

  1. Herkullisen oloinen keitto - jos en löydä naurista, taidan kokeilla maa-artisorkkaa tai palsternakkaa kurpitsan kaverina?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kokeile ihmeessä! Sopivat varmasti hyvin kumpainenkin :)

      Poista