maanantai 27. tammikuuta 2014

Appelsiini-fenkolisalaatti


 

Päätin testata tällaista appelsiinin ja kypsennetyn fenkolin yhdistämistä Laura Cablerin innoittamana. Minulla ei ole pahemmin tapana vahdata tv-ruutua, saati varsinkaan lukuisia ruokaohjelmia, joita kanavat tuntuvat nykyisin olevan tulvillaan. Viime viikolla sitten televisio sattuikin olemaan auki ja Liv-kanavalta esitettiin Laura Cablerin ranskalaiselle keittiölle perustuvaa ruokaohjelmaa. Erityisesti mieleeni jäi tämä salaatti, sillä en ole koskaan aiemmin käyttänyt fenkolia kypsennettynä, enkä siksi ehkä ole sitä aiemmin kovasti fanittanut. Pidän kyllä lakritsista, mutta raa'an fenkolin aniksen maku on jotain, mistä en vain yksinkertaisesti ole oppinut nauttimaan. Käytän kuitenkin raakaa fenkolia silloin tällöin sen huimaavien terveysvaikutusten vuoksi. Fenkolin parhaimmat ravinneaineet tietysti katoavat kypsennettäessä, mutta makunsa puolesta suosin tästä lähin fenkolia useammin kypsennetyssä muodossa.

Salaatti appelsiinista ja paistetusta fenkolista (2:lle):

- sidesalaattia

- 1 fenkoli

- kylmäpuristettua kookosöljyä

- vuorisuolaa ja mustapippuria

- 1 appelsiini

- 1/2 pieni punasipuli

- 1 rkl kapriksia

- 1 rkl kevyesti paahdettuja auringonkukansiemeniä

- sitruunan mehua

- tuoretta persiljaa

Leikkaa fenkolista "sormet" ja kanta irti. Viipaloi fenkoli n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi pituussuunnassa. Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja kypsennä fenkoliviipaleita käännellen muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat vähän väriä pintaan ja tuntuvat pehmenevän. Ripottele fenkolin päälle suolaa ja pippuria. Revi sidesalaatti sopiviksi paloiksi ja levitä laakealle astialle. Levitä salaatin päälle kevyesti kypsennetyt fenkoliviipaleet. Kuori appelsiini veitsellä. Leikkaa appelsiinista lohkoja kalvoja myöten. Irroita lohkot salaattiastian päällä, jotta kaikki mehu päätyisi salaattiin. 
 

Purista vielä jäljelle jääneistä appelsiinin kalvoista kaikki mehut fenkolin päälle. Leikkaa punasipulista ohuen ohuita viipaleita ja levitä loputkin ainekset fenkoliviipaleitten päälle. 
 

2 kommenttia:

  1. Appelsiini ja fenkoli ovat oma suosikkiyhdistelmäni, tosin en olekaan kokeillut kypsennettyä fenkolia vastaavassa salaatissa. Hyvä idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kypsennys pehmensi fenkolin makua mukavasti, ja voi pojat kuinka herkkua nuo appelsiinit onkaan juuri nyt!

      Poista