torstai 10. huhtikuuta 2014

Havaijin hedelmäinen hirssipata


Olen yleensä todella surkea riisinsyöjä. Menin sitten vuoden vaihteessa löytämään kaupasta todella herkullista täysjyväriisiä luomuna. Niinpä sitä riisiä on tullut taas pitkästä aikaa syötyä vähän useammin. Onneksi paketti on nyt tyhjentynyt ja pystyn taas välttelemään riisiä. Riisin syömisessähän ei sinänsä ole mitään vikaa, jos siitä sattuu pitämään. Vika on siinä, miten riisiä kasvatetaan ja millaiset päästöt sen kasvatus aiheuttaa. Kuljetuksesta aiheutuvat päästöt vielä siihen päälle niin siinäpä on ilmastontapporuokaa kerrakseen. Nyt siis palailen takaisin mielipuuhani eli riisinkorvausreseptieni pariin. 

 

Havaijinpata on mielestäni sopivan värikästä ruokaa valoisiin kevätpäiviin. Riisin sijaan käytin hirssiä, mutta yhtä lailla riisin tilalle sopisi quinoa.

- kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 sipuli

- 2 valkosipulinkynttä

- 2-3 tl curry-mausteseosta

- pieni pala tuoretta inkivääriä

- 1 tl chilitahnaa

- 2 1/2 dl hirssiä

- 2-3 porkkanaa

- 1 omena

- 1 paprika

- 1 dl herneitä

- 1 dl maissia

- kourallinen kuivattuja papaijanpaloja

- ruususuolaa

- 1 tlk ananaspaloja

Kuumenna öljy kattilassa. Silppua sipuli, silppua ja murskaa valkosipulinkynnet sekä inkivääri ja kuullota kaikkia mausteita öljyssä muutama minuutti. Lisää hirssi ja porkkanat ja peitä vedellä. Kypsennä kiehuen miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Kuutioi omena ja paprika. Lisää omena, paprika, herneet, maissi ja papaijan palat kattilaan ja jatka kypsennystä vielä noin 7 minuutin ajan. Tarkista lopuksi maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Sekoittele ananaspalat valmiiseen ruokaan.

2 kommenttia:

  1. Oi hyvälle näyttää! Pidän kovasti hirssistä, mutta teen sitä aivan liian harvoin. Tällä tavalla tehtynä se tuntuu niin helpolle vaikka mun tekosyy on aina mukamas pitkä keittoaika ja sen puuroutuminen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että hirssi puuroutuu herkästi liiasta keittelystä. Keitänkin tavallisesti hirssin erikseen omassa kattilassaan kypsäksi ja lisään se vasta valmiiseen kasvispataan tai -keittoon viimeiseksi, jotta hirssi säilyisi irtonaisena. Siinä on tietysti vähän enemmän vaivaa :D mutta lopputulos on taatusti parempi :)

      Poista